Dienstverlening

Schoonmaak na overlijden en calamiteitenschoonmaak

U heeft op dit moment wel wat anders aan uw hoofd. Wij nemen u daarom alle zorgen uit handen:

 • Wij verzorgen de gehele schoonmaak
 • Zowel bij overlijden als calamiteiten
 • Snel, discreet en respectvol
 • U kunt met al uw vragen bij ons terecht
 • U kunt uw verhaal bij ons kwijt

We raden u ten zeerste af om de plaats van overlijden te betreden voordat deze grondig is schoongemaakt. De aanblik van wat u daar aantreft kan namelijk traumatisch zijn. Daarnaast is er mogelijk sprake van besmettingsgevaar. Als u dat wenst, begeleiden wij u na afloop van de schoonmaakwerkzaamheden bij de terugkeer naar de locatie. Ook hierbij helpen we u graag.

Specialistisch schoonmaakwerk

Het schoonmaken van de ruimte waar een sterfgeval heeft plaatsgevonden, vergt een specialistische aanpak:

 • Het schoonmaakwerk zelf vraagt de grootste zorg en aandacht. Geuren en vlekken laten zich uitsluitend met speciaal materiaal verwijderen. De plaats van overlijden moet zorgvuldig worden ontsmet met daarvoor bestemde apparatuur om eventueel besmettingsgevaar tegen te gaan. Na afloop van de schoonmaakwerkzaamheden mag niets meer herinneren aan de tragedie die zich daar heeft afgespeeld.
 • Respect voor de nabestaanden en de overledene is uitermate belangrijk. Rouwende nabestaanden moeten hun verhaal kunnen doen. Ook is het van belang om nabestaanden goed te begeleiden wanneer zij de plaats van overlijden voor het eerst weer bezoeken. Ten slotte moet de privacy van de overledene en de nabestaanden worden gewaarborgd.

Naast een jarenlange ervaring met schoonmaak na overlijden en decontaminatie (ontsmetting), hebben wij meerdere speciale opleidingen gevolgd. Wij zijn volledig op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en werken volgens de laatste inzichten en met de nieuwste technieken. U bent hierdoor verzekerd van de zorg, aandacht en specialistische kennis die deze situatie vraagt.

Wanneer specialistische schoonmaak?

Specialistische schoonmaak na overlijden is aan te raden in de volgende gevallen:

 • De overledene is pas na langere tijd gevonden
 • Overlijden naar aanleiding van een ongeval
 • Moord of zelfmoord
 • Definitief verwijderen van lijkengeur

Daarnaast verzorgen wij calamiteitenschoonmaak wanneer een ongeluk of bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden en specialistische schoonmaak bij extreme vervuiling en verzamelwoede. Ook voor stankbestrijding kunt u bij ons terecht.

Vrijblijvend advies

U heeft wel wat anders aan uw hoofd. Daarom adviseren we u vrijblijvend over de beste aanpak in uw situatie. Bel of e-mail nu voor een schoonmaakadvies op maat. Wij werken landelijk en zorgen dat u snel wordt geholpen.

 

 

Knegt Dienstverlening v.o.f.
Platanenlaan 3
2382 ET Zoeterwoude

Tel:   071-5897711
Mob: 06-48080148
Mob: 06-48081483

Info@knegtdienstverlening.nl

KvK nummer: 53762061
BTW nr.: 8510.07.089.B01